Kuchenne rewolucje w Pasłęku. Był Perfect Pub, jest Oberża Bażant

2018-09-21 10:43:20(ost. akt: 2018-09-21 11:23:05)
Magda Gessler podczas Kuchennych rewolucji w naszym regionie

Magda Gessler podczas Kuchennych rewolucji w naszym regionie

Autor zdjęcia: Michał Skroboszewski

Magda Gessler wróciła do naszego regionu z programem "Kuchenne rewolucje". Tym razem kulinarną metamorfozę przeszła pasłęcka restauracja Perfect Pub. Odcinek z jej udziałem został wyemitowany w czwartek (20.09).
To już kolejne restauracja z naszego regionu, która wzięła udział w "Kuchennych rewolucjach". Wcześniej na taki krok zdecydował się m.in. Figaro (po rewolucji Duchówka) i Viki Lektiko (Szprota).

Średniowieczne zabytki to wizytówka 12-tysięcznego Pasłęka. Pani Paulina otwierając tam restaurację Perfect Pub, z typowo polską kuchnią, liczyła na to, że walory turystyczne miasta sprawią, że przybysze będą zaglądali także do jej lokalu. Niestety, sala świeciła pustkami. Właścicielka marzyła o tym, by gościć całe rodziny nie tylko w niedzielne obiady.
źródło: www.player.pl/kuchenne/rewolucje‎

Magda Gessler stanęła przed nie lada wyzwaniem uratowania Perfect Pubu przed katastrofą. Niestety, wizyta słynnej restauratorki w pasłęckiej restauracji nie zapowiadała się obiecująco. Magda Gessler zamówiła do jedzenia m.in. zupę z pora z pierożkami oraz gulasz. Długo czekała się na posiłek i nie była zadowolona z tego, co zobaczyła na talerzach.
— Nie widziałam jeszcze pierogów w zupie jarzynowej. Wygląda przedziwnie. To pierogi " z Loch Ness". Na pewno były mrożone. Masakra, co oni mi dali?! — skomentowała restauratorka.

Także gulasz nie przypadł Magdzie Gessler do gustu.
— Śmierdzi starą wieprzowiną. Po prostu obrzydliwe — skomentowała restauratorka i niezadowolona opuściła lokal.

Z każdym dniem rewolucja przynosiła jednak kolejne, nowe zmiany. Choć początkowo talerze z niesmacznym jedzeniem fruwały po sali restauracji, to Gessler w szczerej rozmowie z właścicielką restauracji starała się wskazać, jakie błędy w prowadzeniu lokalu robi młoda kobieta. Kazała wyrzucić wszystkie stare narzędzia kuchenne i frytkownicę oraz nakazała wysprzątać kuchnię. Zabrała także załogę "Perfect Pubu" na integrację do, oddalonej o 7 km od Pasłęka, rodzinnej restauracji serwującej dania z ryb, która cieszy się ogromną popularnością wśród gości.

Ostatecznie postanowiono, że pasłęcki Perfect Pub będzie się od tej pory nazywał Oberża Bażant.
— Tu będzie dużo ptactwa. To będzie eko-knajpa z produktami regionalnymi — zapowiedziała Gessler.

Na uroczystą kolację przygotowano babeczki faszerowane grzybami, rosół na dziczyźnie oraz pieczonego bażanta w towarzystwie gruszki. Kolacja odniosła wielki sukces.

Cztery tygodnie później Magda Gessler wróciła do Pasłęka sprawdzić, jakie posiłki serwuje Oberża Bażant. Restauratorka miała zastrzeżenia do babeczek i rosołu, ale bardzo chwaliła bażanta.


Komentarze (8) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. perfect janusze biznesu #2585276 | 109.241.*.* 21 wrz 2018 12:15

    śmierdzi starą wieprzowiną, tyle w temacie!!

    Ocena komentarza: warty uwagi (3) odpowiedz na ten komentarz

  2. Mec #2585279 | 213.76.*.* 21 wrz 2018 12:21

    Szkoda tylko, że wszystko reżyserowane i takie nieprawdziwe... kasa kasa kasa

    Ocena komentarza: warty uwagi (4) odpowiedz na ten komentarz

  3. Pasłęk - 12 tyś #2585308 | 213.73.*.* 21 wrz 2018 12:48

    tam bida i nyndza.. ludzie nie będa przychodzić do restauracji bo była rewolucja.. beda przychodzić jak wreszcie zaczną zarabiać

    Ocena komentarza: warty uwagi (12) odpowiedz na ten komentarz

  4. olo #2585402 | 213.73.*.* 21 wrz 2018 14:22

    Skąd kupują bażanty?

    odpowiedz na ten komentarz pokaż odpowiedzi (1)

    1. Alibaba #2585535 | 37.47.*.* 21 wrz 2018 16:19

      Pozdrawiam właścicielkę Paulinke :-)

      Ocena komentarza: poniżej poziomu (-3) odpowiedz na ten komentarz

    Pokaż wszystkie komentarze (8)