Poniedziałek, 2 sierpnia 2021. Imieniny Gustawa, Kariny, Stefana

Napadł na dostawcę pizzy. Ukradł 230 zł i cztery pizze

2013-03-21 11:02:06 (ost. akt: 2013-03-21 11:17:06)
26-letni Artur W. jest podejrzany o napad na pracownika pizzerii

26-letni Artur W. jest podejrzany o napad na pracownika pizzerii

Autor zdjęcia: arch. KMP w Elblągu

Trzy miesiące aresztu zastosował Sąd Rejonowy w Elblągu wobec 26-letniego Artura W. Mężczyzna jest podejrzany o rozbój na pracowniku pizzerii i kradzież 230 zł. Sprawca był już wcześniej notowany za rozbój, włamanie, kradzież, oszustwo i składanie fałszywych zeznań.

Do rozboju doszło 17 marca br. przy ulicy Jaśminowej w Elblągu. Tam około godziny 19.00 Artur W. zamówił pizzę. Już wtedy wiedział, że pod adresem, który podał telefonicznie dostawca nikogo nie zastanie. Przy drzwiach wyjściowych z klatki zaatakował chłopaka uderzając go kilkukrotnie w tył głowy i kopiąc. Po tym przystawił mu nóż kuchenny do żeber i zażądał wydania pieniędzy. Ukradł 230 zł, pojemnik termiczny, a w nim 4 pizze.

Wszystko o wartości 530 zł. Policjanci kryminalni ustalili i zatrzymali Artura W. dzień później. Mężczyzna przyznał się do rozboju i złożył wyjaśnienia. Wcześniej był już notowany za rozbój, kradzież, włamanie, oszustwo i składanie fałszywych zeznań. Teraz grozi mu kara do 12 lat pozbawienia wolności. W tym przypadku Kodeks Karny określa dolną granicę kary na czas nie krótszy niż 3 lata, gdyż sprawca działał z użyciem noża. Sąd Rejonowy w Elblągu zastosował wczoraj wobec niego areszt na okres trzech miesięcy.
Jakub Sawicki, KMP w Elblągu

Źródło: Dziennik Elbląski

Komentarze (2) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Zacznij od: najciekawszych najstarszych najnowszych

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB

  1. filemon #1036878 | 109.241.*.* 27 mar 2013 19:38

    czik - czuk chyba

    ! - + odpowiedz na ten komentarz

  2. abc #1030817 | 78.8.*.* 22 mar 2013 08:47

    Ciekawe z której był pizerni? :D

    ! - + odpowiedz na ten komentarz