Potrawa z pierogami autorstwa elbląskich uczennic wyróżniona w konkursie kulinarnym
2016-05-18 07:49:42(ost. akt: 2016-05-17 22:46:35)
Uczennice Zespołu Szkół Gospodarczych: Magdalena Derecka i Magdalena Cyrankowska otrzymały wyróżnienie podczas konkursu kulinarnego "Smak Wsi" za potrawę: Pierogi z wątróbką, sosem żurawinowym i musem jabłkowym w towarzystwie kremu fresh, słoninki wędzonej, cebulki i kiełek brokuł.
W dniach 12 – 14 maja 2016 r. w Zespole Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego
im. gen. Franciszka Kamińskiego w Karolewie, koło Kętrzyna, odbył się V Ogólnopolski Międzyszkolny Konkurs Kulinarny „Smak Wsi".
Uczennice Zespołu Szkół Gospodarczych: Magdalena Derecka i Magdalena Cyrankowska z klasy III a Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych otrzymały wyróżnienie za potrawę: Pierogi z wątróbką, sosem żurawinowym i musem jabłkowym w towarzystwie kremu fresh, słoninki wędzonej, cebulki i kiełek brokuł.
Do konkursu przygotowała uczennice mgr inż. Marzena Szczech.
ZSG
im. gen. Franciszka Kamińskiego w Karolewie, koło Kętrzyna, odbył się V Ogólnopolski Międzyszkolny Konkurs Kulinarny „Smak Wsi".
Uczennice Zespołu Szkół Gospodarczych: Magdalena Derecka i Magdalena Cyrankowska z klasy III a Technikum Żywienia i Usług Gastronomicznych otrzymały wyróżnienie za potrawę: Pierogi z wątróbką, sosem żurawinowym i musem jabłkowym w towarzystwie kremu fresh, słoninki wędzonej, cebulki i kiełek brokuł.
Do konkursu przygotowała uczennice mgr inż. Marzena Szczech.
ZSG
Źródło: Artykuł internauty
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez