Dla miłośników naturalnej żywności
2016-12-02 15:43:03(ost. akt: 2016-12-02 15:51:12)
Vitalis Bazary to cykliczne wydarzenia dla miłośników i producentów zdrowej naturalnej żywości, podczas których amatorzy odkrywania nowych smaków znajdą wiele produktów regionalnych z sieci dziedzictwa kulinarnego Warmii, Mazur i Powiśla. Najbliższe odbędą się już 4 i 18 grudnia.
Vitalis Bazary, które są organizowane w Gospodarstwie Agroturystycznym Vitalis w Zastawnie (gm. Młynary), to okazja, żeby spróbować ekologicznych, tradycyjnie wędzonych i peklowanych dań oraz przekąsek, swoją szeroką ofertę kieruje .
— Nie zabraknie wyrobów wędliniarskich z naszej ekologicznej farmy. Nasi goście cenią sobie m.in. szynkę i pastami wołowe, wyrabiane ze szlachetnej wołowiny wędzonej i podawanej na zimno, w plastrach. Będzie także nieco tradycji: pierogi z kapustą i grzybami oraz groch z kapustą i kutia — opowiada Tadeusz Kawa, właściciel gospodarstwa Vitalis.— Są to potrawy, które najczęściej wymagają dużo pracy i przygotowań, być może więc tym chętniej kupujemy je jako gotowe produkty. Do tego pyszny makowiec i sernik oraz ekologiczny chleb żytnio-pszenny na zakwasie, do którego mąkę sprowadzamy aż z Reszla.
— Nie zabraknie wyrobów wędliniarskich z naszej ekologicznej farmy. Nasi goście cenią sobie m.in. szynkę i pastami wołowe, wyrabiane ze szlachetnej wołowiny wędzonej i podawanej na zimno, w plastrach. Będzie także nieco tradycji: pierogi z kapustą i grzybami oraz groch z kapustą i kutia — opowiada Tadeusz Kawa, właściciel gospodarstwa Vitalis.— Są to potrawy, które najczęściej wymagają dużo pracy i przygotowań, być może więc tym chętniej kupujemy je jako gotowe produkty. Do tego pyszny makowiec i sernik oraz ekologiczny chleb żytnio-pszenny na zakwasie, do którego mąkę sprowadzamy aż z Reszla.
Podczas najbliższego bazaru będzie także kilka nowości dla tych, którzy lubią nowatorskie smaki: ślimaki podawane na gorąco, paszteciki z cieciorki, konfitura z jarzębiny i świeżo palona kawa. Bazar w najbliższą niedzielę rozpocznie się o godz. 9 i potrwa do godz. 15. Wstęp jest bezpłatny.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez