Zgłoś się się na jarmark "Pogrzeb Żuru i Śledzia"
2017-03-08 11:39:47(ost. akt: 2017-03-08 11:44:59)
Pogrzeb Żuru i Śledzia. Wielkanoc 2017, w ramach którego zostanie zorganizowany m.in. Wielkanocny Jarmark Sztuki Ludowej oraz Kiermasz Żywności Naturalnej, odbędzie się 9 kwietnia.
— Do udziału w przedsięwzięciu zapraszamy chętnych twórców ludowych, galerie, instytucje, gospodarstwa agroturystyczne bądź osoby indywidualne zajmujące się rękodziełem, rzemiosłem, wyrobem produktów żywności naturalnej i tradycyjnej — wylicza Aleksandra Bednarczuk, organizatorka jarmarku. – Choć zapisy przyjmujemy od niedawna, pozostało już tylko kilkanaście wolnych miejsc dla wystawców.
Prezentowane przedmioty i wyroby powinny nawiązywać do tradycji i zwyczajów Świąt Wielkanocnych, nie powinny zaś być wytworem masowej produkcji.
Preferowanymi wyrobami są: ceramika, zabawki, biżuteria, rzeźba, hafty, ozdoby, frywolitki, dekoracje świąteczne, upominki, obrazy, koronka, rysunek na szkle, plecionkarstwo, wyroby z bursztynu, metalu i drewna, pamiątkarstwo oraz produkty żywności naturalnej i tradycyjnej (potrawy wielkanocne, miody, wędliny, pieczywo, nabiał itp.)
— Udział w jarmarku jest płatny i wynosi 25 zł. Zgłoszenia przyjmowane są do 20 marca — informują organizatorzy
Regulamin oraz formularz zgłoszeniowy są dostępne w siedzibie CSE „Światowid” przy pl. Jagiellończyka 1 w Elblągu oraz na stronie internetowej: www.swiatowid.elblag.pl.
Organizatorem jarmarku jest CSE „Światowid” w Elblągu. Informacji udziela Aleksandra Bednarczuk (tel. 55 611 20 59, fax. 611 20 60,e-mail: aleksandra.bednarczuk@swiatowid.elblag.pl).
Regulamin oraz formularz zgłoszeniowy są dostępne w siedzibie CSE „Światowid” przy pl. Jagiellończyka 1 w Elblągu oraz na stronie internetowej: www.swiatowid.elblag.pl.
Organizatorem jarmarku jest CSE „Światowid” w Elblągu. Informacji udziela Aleksandra Bednarczuk (tel. 55 611 20 59, fax. 611 20 60,e-mail: aleksandra.bednarczuk@swiatowid.elblag.pl).
Źródło: Dziennik Elbląski
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez