Poniedziałek, 21 sierpnia 2017. Imieniny Franciszka, Kazimiery, Ruty

Biegi w Bażantarni po raz 16. Są już znane terminy zawodów

2017-03-18 18:03:37 (ost. akt: 2017-03-18 18:17:10)

Autor zdjęcia: Michał Kalbarczyk

Już dzisiaj warto zarezerwować sobie czas. Znane są terminy zawodów z cyklu XVI Grand Prix Elbląga w biegach przełajowych. Pierwsze odbędą się 23 kwietnia. Organizatorzy do udziału zapraszają wytrawnych biegaczy jak i amatorów.

Grand Prix Elbląga w biegach przełajowych w Bażantarni to już wieloletnia tradycja. Zawody organizuje Międzyszkolny Klub Sportowy Truso Elbląg. Znane są już terminy tegorocznego cyklu. Są to: 23 kwietnia, 21 maja, 11 czerwca, 10 września i 8 października.

Tradycją tych zawodów jest to, że odbywają się w niedzielę. Rywalizacja biegaczy rozgrywa się w elbląskiej Bażantarni, a start i meta znajdują się na polanie z dwoma wiatami. Chętni mogą spróbować swoich sił na jednym z trzech dystansów: 500 metrów dla dzieci oraz 2000 i 5000 metrów. Zawody rozpoczynają się zawsze o godz. 11.

— Udział w zawodach może brać każdy, kto okaże aktualne badanie lekarskie lub podpisze oświadczenie, że biegnie na własną odpowiedzialność oświadczenia dostępne w dniu imprezy. Od dzieci i młodzieży do lat 18 wymagana zgoda rodziców lub opiekunów oświadczenia dostępne w dniu imprezy — informują organizatorzy.

Chociaż w tych zawodach chodzi przede wszystkim o dobrą zabawę i aktywne spędzanie wolnego czasu, to organizatorzy prowadzą także klasyfikacje uwzględniające płeć, wiek i dystans. Za zdobyte miejsca podczas poszczególnych zawodów przyznawane są punkty. Po każdej imprezie odbywa się losowanie nagród rzeczowych pomiędzy wszystkimi startującymi.

W tym roku będą również nagrody główne-niespodzianki. Zostaną rozlosowane pomiędzy uczestnikami, którzy wystartują w minimum trzech zawodach oraz w ostatnich w październiku.

Od uczestników nie pobiera się opłaty startowej.
zobacz informacje z ostatnich 24h

Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB