Bursztyn z tytułem Najlepszego Produktu na targach Food Show
2017-03-22 14:20:21(ost. akt: 2017-03-22 14:26:58)
Choć konkurencja była silna, a jury wyjątkowo skrupulatne to i tak nie było wątpliwości – Ser Bursztyn nie miał sobie równych. Produkt spółdzielni Spomlek, która m.in. posiada zakład produkcyjny w Młynarach, zostało docenione i otrzymało główną nagrodę na największych targach branży HoReCa – Food Show!
Food Show to unikalne wydarzenie kulinarne i biznesowe, które corocznie daje możliwość szerokiego zaprezentowania się w branży spożywczej i HoReCa. Zapraszani są do niego najwięksi producenci oraz dostawcy żywności, którzy mogą pochwalić się swoimi produktami.
Nagroda dla Najlepszego Produktu dla sektora HoReCa została wręczona 16 marca podczas uroczystej gali, która wieńczyła pierwszy dzień Food Show. Ich przyznawaniem zajęli się profesjonalni szefowie kuchni oraz przedstawiciele mediów, którzy oceniali zgłoszone produkty.
Jury nie miało wątpliwości do kogo w tym roku powędruje tytuł Najlepszego Produktu. Ser Bursztyn z portfolio marki Skarby Serowara otrzymał to wyróżnienie nie tylko za swój smak, ale także za doskonałą recepturę, którą docenią miłośnicy zdrowego odżywiania. Wyrób ten to bowiem wspaniałe źródło czystego białka, które jest bardzo łatwo przyswajane przez ludzki organizm.
Swój wyjątkowy smak zawdzięcza jednak przede wszystkim długiemu okresowi dojrzewania. Skarby Serowara doceniają mądrość pokoleń, dlatego sery wyrabiane są zgodnie ze starą recepturą, która zakłada dojrzewanie przez wiele miesięcy w specjalnie wyselekcjonowanych warunkach. Regularne pielęgnowanie wyrobu przez ręczne masowanie sprawia, że ser Bursztyn jest nie tylko wyjątkowo smaczny, ale także imponująco wygląda. Wyróżnia go bowiem czarna skórka, która tworzy się podczas nacierania go specjalną pastą. Dzięki temu ser uzyskuje unikalny aromat i lekko pikantny smak. Chrupiące kryształki białka, które tworzą się z czasem w miąższu sprawiają, że spożywanie tego wyjątkowego produktu to niezapomniana przygoda kulinarna.
— Ser Bursztyn doskonale sprawdza się w kuchni w wielu rolach: można dodać go do sałatek lub grzanek na pieczywie korzennym. Doskonale smakuje także starty na gorącej wołowinie. Zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienia — mówi Sylwia Ładyga, ekspert kulinarny marki Skarby Serowara, autorka bloga "Ostra na słodko", uczestniczka V polskiej edycji najpopularniejszego kulinarnego show na świecie, na co dzień pracująca w krakowskiej restauracji Nolio.
Trwające trzy dni targi zgromadziły w Katowicach tłumy osób zainteresowanych nowościami w branży. To wydarzenie obfitowało w spotkania profesjonalistów i pasjonatów kulinarnych, które pozwalają na wymianę doświadczeń oraz rozwijanie zawodowych kontaktów. Prestiż osób zaangażowanych, tj. uznanych szefów kuchni i przedsiębiorców przekłada się także na poziom konkursu Food Show Star. Przyznana nagroda główna jest więc potwierdzeniem najwyższej jakości i uznania profesjonalistów z branży.
— Jesteśmy zaszczyceni tym wyjątkowym wyróżnieniem. Jednocześnie zapewniamy, że zrobimy wszystko, aby zachować nagrodzony standard i w przyszłości zdobywać nagrody także za inne produkty, bowiem uznanie branży jest gwarantem zadowolenie naszych konsumentów, a na tym firmie Spomlek zależy najbardziej — mówi Emilia Pożarowszczyk, kierownik marketingu Spółdzielczej Mleczarni Spomlek.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez