Mistrzowska zakąska uczennic "gastronomika"
2017-10-28 09:50:50(ost. akt: 2017-10-28 09:59:27)
Duszony jesiotr z sakiewką żebraka i puree śliwkowym zachwycił jury. Uczennice Zespołu Szkół Gospodarczych w Elblągu wygrały w Gdańsku konkurs kulinarny "Kuchnia Literacka" w kategorii zakąska.
W Zespole Szkół Gastronomiczno–Hotelarskich w Gdańsku odbyła się IV edycja Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego "Kuchnia Literacka". Świetnie spisały się uczennice Zespołu Szkół Gospodarczych w Elblągu: Aleksandra Grigorian i Natalia Jesionka z klasy IIa o profilu technik żywienia i usług gastronomicznych. Zajęły pierwsze miejsce w kategorii zakąska.
— Panie zachwyciły jury duszonym jesiotrem z sakiewką żebraka i puree śliwkowym. Oprócz tego wykonały deser Mus z malin i białej czekolady — informują opiekunowie zdolnych uczennic Barbara Bukowska i Katarzyna Gliniecka. — Serdeczne gratulacje dla Aleksandry i Natalii. Jesteśmy z Was dumni i życzymy dalszych sukcesów kulinarnych i satysfakcji, jaką daje pasja do gotowania.
Gośćmi specjalnymi konkursu byli: prezydent Akademii Gastronomicznej Maciej Dobrzyniecki, mistrz cukiernictwa Tomasz Deker oraz zwycięzca pierwszej edycji programu Top Chef Martin Gimenez Castro.
Komentarze (0) pokaż wszystkie komentarze w serwisie
Komentarze dostępne tylko dla zalogowanych użytkowników. Zaloguj się.
Zaloguj się lub wejdź przez