Będą promowali regionalne produkty. Powstał Elbląski Klub Szefów Kuchni

2018-02-07 09:21:26(ost. akt: 2018-02-07 09:24:52)

Autor zdjęcia: materiały nadesłane

Chce promować produkty regionalne, wspierać talenty kulinarne oraz dbać o rozwój kulinarnej świadomości elblążan. Powstał Elbląski Klub Szefów Kuchni.
— W skład Elbląskiego Klubu Szefów Kuchni wchodzą szefowie, restauratorzy oraz producenci żywności. Podczas spotkania zostały określone cele klubu oraz został wybrany skład zarządu. Celem naszych działań będzie promocja produktów regionalnych, wspieranie talentów kulinarnych młodzieży oraz rozwój kulinarnej świadomości elblążan — informuje Przemysław Zwański, rzecznik prasowy Elbląskiego Klubu Szefów Kuchni.

Prezesem EKSK został Bartosz Majchrzak, a jego zastępcą Tomasz Długokencki